Honing van de imker
Marijke en Peter, imkers
INFO OVER BIJEN

Alles wat u wil weten
van naaldje tot draadje


 soorten honing  

creme honing

honing zonder  suiker

propolis

royal jelly

 mede honingwijn

rauwe honing

bio honing

koud geslingerde honing

koninginnebrij

pollen

bijenbrood

bijen-was

info over bijen

honing gezond
 
_________________________________________________________________________________________________________
Verse ambachtelijke kwaliteit tegen scherpe prijzen rechtstreeks van uw imker
    ☆ Recensies
Nederlandse wilde bloemenhoning

Nederlandse wilde bloemenhoning

  TERUG naar lijst
Voor deze honing werden de bijen geplaatst midden in Overijsselse natuurgebieden.
Midden de ongerepte regio's zonder industrie en met een rijke natuurlijke vegetatie.

In Lutterzand, Lemelerberg, Vechtdal en Buurserzand, vindt men heide, ruige graslanden, vennen, bossen en struwelen. De gevarieerde vegetatie zorgt voor een divers aanbod aan nectars voor de vlijtige honingbijtjes.

Deze Nederlandse wilde honing is een zachte multi-florale bloemenhoning.

Smaak, kleur, textuur van
Nederlandse wilde bloemenhoning

Smaak
    Heeft een diepe volle smaak.
Kleur
    Okerkleurig en doorschijnend
Textuur
    Dik vloeibaar
Inhoud
    350 gr netto.

Gebruik van deze Nederlandse honing

Deze honing laat zich prima genieten op de boterham, op pannekoeken, in een granola, op de muesli, of wat u prefereert. Laat hem rustig domineren, zodat de volle smaak tot zijn recht komt.

Kwaliteit en vloeibaarheid

Deze honing is vloeibaar en blijft vrij lang zo.
Op termijn zal hij, zoals elke honing, geleidelijk dikker worden en kristalliseren. Het tempo daarvan hangt af van de bewaring. Bewaar hem bij voorkeur donker , fris en liefst op constante temperatuur.

Deze honing wordt door ons uiteraard nooit verhit en er wordt niets aan toegevoegd of onttrokken. Honing is hygroscopisch: de pot altijd terug sluiten.

Mocht de pot uitzonderlijk blijven staan, waardoor die te vast is geworden, dan wijzigt dat niets aan de nuttige eigenschappen. U kan deze terug vloeibaar maken door op te warmen tot ongeveer 35 C. Nooit boven de 40 C want dan worden de nuttige enzymen gedood.

De beste werkwijze hiervoor is in bain-marie op een zacht vuurtje tot het water handwarm is. Hou er rekening mee dat honing traag opwarmt, door de hoge densiteit en lage warmtegeleiding, laat de pot dus rustig een uurtje in de warmte staan.


nederlandse honing
     

Honing is een natuurproduct

Honing is een natuurproduct, de kleur kan lichtjes verschillen per seizoen
en is niet altijd 100% identiek aan de getoonde productfoto.
De smaak kan verschillen per oogst, dat maakt deel uit van zijn charme, het blijft verrassen.
 
 
Overijsselse wilde bloemenhoning
8,7 € In voorraad
  


nederlandse honing
     


    TERUG naar lijst
************