|
Door de bijen gewonnen op wilde bloemen en bossen in het gebergte.
Men noemt dit ook wel dennenhoning, woudhoning, honingdauwhoning...
De grote variatie aan bloemen, planten en bomen in deze natuur gebieden geeft een zeer kruidig afgerond smaakpallet
en leidt tot een extra rijke samenstelling aan voedingselementen bovenop de karakteristieke smaak.
Berghoning kan niet gemaakt in de Benelux. Wij bevoorraden ons bij collega's in Duitsland en Frankrijk.
In het buitenland, de streken waar berghoning wordt gemaakt, is deze natuurlijke honing zeer populair en wordt daar aan uiterst stevige prijzen verkocht.
Miel de sapin, Miel de montagne, Waldhonig , Tannenhonig..... het zijn allen lokale benamingen voor deze honingsoort.
Smaak, kleur, textuur van berghoning
• Smaak>Volle kruidige smaak. Voller van smaak dan de inlandse bloemenhoning.
Het is kruidig en lang doorsmakend, iets totaal anders dan onze klassieke wit-gelige bloemenhoning.
• KleurDe kleur van deze berghoning is zeer donker en ondoorschijnend.
• TextuurHij is vloeibaar, een beetje stroperig van consitentie en blijft zeer lang in die textuur, hij kristalliseert vrij traag.
• Inhoud 350 gr netto.
Werking en gebruik van berghoning
Berghoning is multi-purpose, inzetbaar voor alle gebruik.
Door zijn oorsprong en opbouw is deze extra rijk aan voedingsstoffen.
Om maximaal te profiteren van alle gezonde eigenschappen warmt u hem best niet op boven de 40C.
Kwaliteit
Hij werd niet door ons geoogst. Voor een goed beheer moeten de bijenkolonies uiterlijk om de 10 dagen nagezien worden.
Dat is door de afstand niet haalbaar voor ons. Onze Duitse collega's doen het beheer perfect, met Duitse "grundlichkeit".
Het Franse chauvinisme over hun superieure producten is hier evenmin misplaatst.
De honing werd natuurlijk niet aangelengd met suikers, er werd ook niets aan onttrokken en hij werd zeker niet verhit.
Voedingswaarde honing: analyse berghoning
Standaard analyse
Energie: 305 Kcal; Vet: 0; Koolhydraten 75,5 %, waarvan suikers 75,1
Honing is een natuurproduct
Honing is een natuurproduct, de kleur kan lichtjes verschillen per seizoen en is niet noodzakelijk 100% identiek aan de getoonde productfoto.
De smaak kan verschillen per oogst, dat maakt deel uit van zijn charme, het blijft verrassen.
|

TERUG naar lijst
| |